Šumska vila

Zdrav slatkiš. Čokoladni maskarpone sa bademom i voćem. Može biti u obliku torte, možete ga staviti i u neke dekorativne čaše, šta vam je lakše. Nema dodatnog šećera, već samo onog u samim namirnicama i dovoljno je da bude ukusno i taman slatko. Od gore može ići voće a i ne mora. U slatkiš ide samo 4 sastojka.

Sastojci za slatkiš:
500 gr Mascarpone sira
250 ml slatke pavlake
200 gr čokolade za kuvanje
250 gr badema

Volim da kupim sirov badem pa da ga ispečem u rerni, da mi bude ceo hrskav i ukusniji nego pečen kupovni. Pečem ga oko 15 min na 160 stepeni. Sameljem ga u secku, tako baš liči na mlevenu plazmu.
Badem možete staviti kao podlogu (donju koru), pa će ukus čokoladne krema tako baš doći do izražaja, ali je tako rastresit, nije kompaktan. Pa ga možete staviti od gore, deo u kremu a deo preko. Pojasniću sve a i imate slike u galeriji sa detaljima.

Priprema:
Izmutite mikserom slatku pavlaku i vratite je u frižider. Otopite čokoladu za kuvanje, malo mikserom izmiksajte sam maskarpone, pa dodajte istopljenu čokoladu, mikserom sjedinite. Slatku pavlaku umešajte lagano špatulom.

Verzija 1:
Stavite papir u modlu, pa možete 2/3 badema, dobro ga utabajte, preko stavite celu kremu, pospite deo ostatka badema prekotorte, (ostavite malo badema za stranice torte) pa u frižider na više sati (najbolje preko noći). Ujutru skinite krug i isecite papir do torte, stavite ostatak badema na rubove torte i preko voće ako želite. Moji favoriti su bobičasto voće a mogu i samo višnje.

Verzija 2:
Stavite papir u modlu, pospite na dno badem taman toliko da prekrije papir, pa preko 2/3 kreme. U ostatak kreme umešati 2/3 badema i staviti preko. Pa u frižider, najbolje preko noći.(Ostatak isti kao u verziji 1)

Verzija 3:
U dekorativne čaše ili šolje, na dno stavite badem, preko kremu, gore malo badema da prekrije kremu i onda voće. Najbolje da odstoji malo.

Prijatno!